1949 föddes jag i Köbenhavn på Christianshavn. Mina förälder kommer från Nord Jylland,- Hjortdal och Slettestrand i Danmark. En barndom i storstaden och vid havet. I Århus bodde jag som ung och studerade här på Århus konstakademi. Min mamma Elin Zeidler var målare, och motiven från Färöerna där vår släkt kommer från har inspirerat hennes tavlor och min konst med.

1975 flyttade jag till Västra Ämtevik och har sen varit bosatt i olika delar av Sverige. – Sen 87 i Nykroppa i Värmlad, vid Hättälven och Östersjön.

Jag har arbetet som bildlärare i Filipstad på Spångbergsgymnasiet m.fl. 1988 till 2016.

Att måla med oljefärg är det viktigaste materialet för mig, men jag har jobbat i många medium genom mitt liv och väljer ofta de material som passar det jag vill uttrycka och vad som finns tillgängligt. Materialen har varit allt från keramik, silver, glas, siden, trädgård, film, foto - och egentlig handlar det om att fånga livet och vara en del av det och försöka göra det lite bättra.

2017 blev jag pensionär och kan nu fritt arbeta med det jag vill. Så långt har jag mest arbetat med sidenmåleri och silver/guld smycken och fortsätter på det jag känner mest för: mina ”porträtt”